Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuwen, tijgers en franjeapen naar ZooParc Overloon

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 14:39

ZooParc Overloon krijgt in 2016 meerdere nieuwe bewoners. In het voorjaar arriveren twee Siberische tijgers en iets later volgen vijf leeuwen en een groep franjeapen.

Momenteel wordt er in de dierentuin hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen voor de leeuwen. De roofdieren arriveren vlak voor de zomer in Overloon.

Franjeapen
De franjeapen komen in de zomer naar de dierentuin. Ook voor hen wordt een nieuw onderkomen gebouwd. Het is de bedoeling dat bezoekers tussen deze apen kunnen lopen. Daarnaast wordt achterstallig onderhoud aangepakt. In totaal investeert ZooParc dit jaar bijna 500.000 euro in het park.

100.000 bezoekers
Sinds de overname half februari hebben ruim 100.000 mensen het park bezocht. "Het doel is om op termijn naar de 200.000 bezoekers per jaar te groeien", zegt vestigingsmanager Martin van Hees. "We zijn daarom keihard bezig om het park op vele fronten aantrekkelijker te maken. Dat doen we door nieuwe dieren te presenteren en nieuwe verblijven te bouwen."

In 2015 kregen witte tijgers, boshondjes, doodshoofdaapjes en emoes een eigen plek in het park.

Lees ook: Zeldzame witte tijgers komen aan in Overloon

Franjeaap.
Foto: iStock

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ZooParc Overloon treurt om dood van witwanggibbon Nonkel
Op expeditie in ZooParc Overloon
Ontsnapte aap Ernie weer terug in Overloon
Recordaantal mensen bezoekt ZooParc Overloon
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen