Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuw-terrein Valkenburg gaat Par'course heten

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 14:13

'Par'course' is de nieuwe naam van het amusementsterrein rond de voormalige Leeuw-brouwerij in Valkenburg.

De naam werd donderdagmiddag bekend gemaakt. Ook werd een definitieve overeenkomst getekend over het project tussen ontwikkelaar Wyckerveste, de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg.

Par'course Valkenburg
Foto: Sjoerd van Heugten (L1)

Ontwikkeling
De provincie besloot eerder om projectontwikkelaar Wyckerveste 3,75 miljoen euro te lenen voor de ontwikkeling van het nieuwe, grote sport- en vrijetijdscentrum in Valkenburg. Op het Leeuw-terrein komt onder meer een zogeheten Food Experience Centrum voor streekproducten en een hotel met speciale voorzieningen voor fietsers.

Experience Center
Ook begint het Japanse bedrijf Shimano een 'Experience Center' dat eind 2018 opgeleverd moet zijn. Daar zullen producten op het gebied van fiets-, roei- en hengeltechniek worden getest. Als onderdeel daarvan komt er ook een visvijver die te bereiken is via een nieuwe brug over de Geul.

Subsidie
De investering in het nieuwe terrein bedraagt in totaal ruim 20 miljoen, waarvan 4,4 miljoen via een subsidie voor rekening komt van de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul (ieder 2,2 miljoen). De provincie koopt voor een bedrag van 3,7 miljoen het Leeuw-complex van de gemeente Valkenburg aan de Geul om het vervolgens in erfpacht uit te geven aan Wyckerveste. Daarnaast leent de provincie dus 3,75 miljoen aan de projectontwikkelaar om het ambitieuze plan te realiseren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen