Overslaan en naar de inhoud gaan

Leeuw-terrein Valkenburg gaat Par'course heten

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 14:13

'Par'course' is de nieuwe naam van het amusementsterrein rond de voormalige Leeuw-brouwerij in Valkenburg.

De naam werd donderdagmiddag bekend gemaakt. Ook werd een definitieve overeenkomst getekend over het project tussen ontwikkelaar Wyckerveste, de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg.

Par'course Valkenburg
Foto: Sjoerd van Heugten (L1)

Ontwikkeling
De provincie besloot eerder om projectontwikkelaar Wyckerveste 3,75 miljoen euro te lenen voor de ontwikkeling van het nieuwe, grote sport- en vrijetijdscentrum in Valkenburg. Op het Leeuw-terrein komt onder meer een zogeheten Food Experience Centrum voor streekproducten en een hotel met speciale voorzieningen voor fietsers.

Experience Center
Ook begint het Japanse bedrijf Shimano een 'Experience Center' dat eind 2018 opgeleverd moet zijn. Daar zullen producten op het gebied van fiets-, roei- en hengeltechniek worden getest. Als onderdeel daarvan komt er ook een visvijver die te bereiken is via een nieuwe brug over de Geul.

Subsidie
De investering in het nieuwe terrein bedraagt in totaal ruim 20 miljoen, waarvan 4,4 miljoen via een subsidie voor rekening komt van de Provincie Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul (ieder 2,2 miljoen). De provincie koopt voor een bedrag van 3,7 miljoen het Leeuw-complex van de gemeente Valkenburg aan de Geul om het vervolgens in erfpacht uit te geven aan Wyckerveste. Daarnaast leent de provincie dus 3,75 miljoen aan de projectontwikkelaar om het ambitieuze plan te realiseren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen