Overslaan en naar de inhoud gaan

Lees terug: Boeren protesteren in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 10:34

Boeren en tuinders uit heel Limburg zijn dinsdag naar het Provinciehuis in Maastricht getrokken om te protesteren en een petitie aan te bieden.

In de provinciehoofdstad zijn honderden boeren aanwezig. Zij zijn boos over de voor hen nadelige stikstofmaatregelen en willen dat de provincie deze van tafel veegt.

Acties
Maandag werd al in negen andere provincies geprotesteerd. Waar dat op verschillende plaatsen vreedzaam gebeurde, liepen de acties in bijvoorbeeld Groningen uit de hand. Daar vonden verschillende vernielingen plaats en werd één persoon aangehouden. in Limburg lijkt alles ordentelijk te voorlopen. Volg de ontwikkelingen via ons liveblog:

Personenvervoer
LLTB-voorzitter Léon Faassen en LAJK-voorzitter Willem Voncken wilden op voorhand al voorkomen dat het protest in Limburg uit de hand zou lopen. Ze hebben boeren die niet uit de directe omgeving komen opgeroepen om niet met de tractor, maar met personenvervoer naar Maastricht af te reizen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen