Overslaan en naar de inhoud gaan

Lees terug: Boeren protesteren in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 10:34

Boeren en tuinders uit heel Limburg zijn dinsdag naar het Provinciehuis in Maastricht getrokken om te protesteren en een petitie aan te bieden.

In de provinciehoofdstad zijn honderden boeren aanwezig. Zij zijn boos over de voor hen nadelige stikstofmaatregelen en willen dat de provincie deze van tafel veegt.

Acties
Maandag werd al in negen andere provincies geprotesteerd. Waar dat op verschillende plaatsen vreedzaam gebeurde, liepen de acties in bijvoorbeeld Groningen uit de hand. Daar vonden verschillende vernielingen plaats en werd één persoon aangehouden. in Limburg lijkt alles ordentelijk te voorlopen. Volg de ontwikkelingen via ons liveblog:

Personenvervoer
LLTB-voorzitter Léon Faassen en LAJK-voorzitter Willem Voncken wilden op voorhand al voorkomen dat het protest in Limburg uit de hand zou lopen. Ze hebben boeren die niet uit de directe omgeving komen opgeroepen om niet met de tractor, maar met personenvervoer naar Maastricht af te reizen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen