Overslaan en naar de inhoud gaan

Lees terug: Boeren protesteren in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 oktober 2019 - 10:34

Boeren en tuinders uit heel Limburg zijn dinsdag naar het Provinciehuis in Maastricht getrokken om te protesteren en een petitie aan te bieden.

In de provinciehoofdstad zijn honderden boeren aanwezig. Zij zijn boos over de voor hen nadelige stikstofmaatregelen en willen dat de provincie deze van tafel veegt.

Acties
Maandag werd al in negen andere provincies geprotesteerd. Waar dat op verschillende plaatsen vreedzaam gebeurde, liepen de acties in bijvoorbeeld Groningen uit de hand. Daar vonden verschillende vernielingen plaats en werd één persoon aangehouden. in Limburg lijkt alles ordentelijk te voorlopen. Volg de ontwikkelingen via ons liveblog:

Personenvervoer
LLTB-voorzitter Léon Faassen en LAJK-voorzitter Willem Voncken wilden op voorhand al voorkomen dat het protest in Limburg uit de hand zou lopen. Ze hebben boeren die niet uit de directe omgeving komen opgeroepen om niet met de tractor, maar met personenvervoer naar Maastricht af te reizen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen