Overslaan en naar de inhoud gaan

Leers: 'niet opnieuw burgemeester van Maastricht'

Geplaatst opzondag 4 januari 2015 - 20:01

Gerd Leers wil niet opnieuw burgemeester van Maastricht worden. Dat zegt de oud-burgemeester op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Maastricht tegen L1.

"Ik heb met hart en ziel gewerkt in Maastricht. Ik heb er een ontzettend mooi tijd gehad, maar het is nu tijd voor een nieuwe burgemeester. Men moet niet terugvallen op oude personen. Dat is niet goed. Mijn tijd is geweest. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Nu is het tijd voor een nieuwe burgemeester en die gaat er ook komen."

Juiste man of vrouw
Over de profielschets van de nieuwe burgemeester wil Leers niks kwijt. "Daar moet de raad zich over uitspreken. Ik vind het belangrijk dat de raad, maar ook het volk zich herkent in de profielschets en dat we daar de juiste man of vrouw bij zoeken."

Geen tijd voor privé zaken
Burgemeester Onno Hoes repte met geen woord over zijn eigen privé kwesties van het afgelopen jaar, waarna hij zelf opstapte. Volgens Hoes past dat niet in een nieuwjaarsspeech. "Het gaat om een nieuwjaarsreceptie waar je als burgemeester staat en dan moet je het niet over privé zaken hebben."

Hoes kijkt vol optimisme naar het nieuw jaar. "Wie hier dan ook burgemeester is, de stad draait door."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leers: verval Maastricht geen fout van Hoes
'Ondenkbaar' dat Gerd Leers terug komt in Maastricht
Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht
Maastricht geeft geen subsidie aan afscheidscadeau Leers
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen