Overslaan en naar de inhoud gaan

Leers: 'niet opnieuw burgemeester van Maastricht'

Geplaatst opzondag 4 januari 2015 - 20:01

Gerd Leers wil niet opnieuw burgemeester van Maastricht worden. Dat zegt de oud-burgemeester op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Maastricht tegen L1.

"Ik heb met hart en ziel gewerkt in Maastricht. Ik heb er een ontzettend mooi tijd gehad, maar het is nu tijd voor een nieuwe burgemeester. Men moet niet terugvallen op oude personen. Dat is niet goed. Mijn tijd is geweest. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Nu is het tijd voor een nieuwe burgemeester en die gaat er ook komen."

Juiste man of vrouw
Over de profielschets van de nieuwe burgemeester wil Leers niks kwijt. "Daar moet de raad zich over uitspreken. Ik vind het belangrijk dat de raad, maar ook het volk zich herkent in de profielschets en dat we daar de juiste man of vrouw bij zoeken."

Geen tijd voor privé zaken
Burgemeester Onno Hoes repte met geen woord over zijn eigen privé kwesties van het afgelopen jaar, waarna hij zelf opstapte. Volgens Hoes past dat niet in een nieuwjaarsspeech. "Het gaat om een nieuwjaarsreceptie waar je als burgemeester staat en dan moet je het niet over privé zaken hebben."

Hoes kijkt vol optimisme naar het nieuw jaar. "Wie hier dan ook burgemeester is, de stad draait door."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Leers: verval Maastricht geen fout van Hoes
'Ondenkbaar' dat Gerd Leers terug komt in Maastricht
Kaartenactie voor terugkeer Leers naar Maastricht
Maastricht geeft geen subsidie aan afscheidscadeau Leers
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen