Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen zien drukte onderwijs: 'Leraar kan niet opletten'

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 10:00

Door de lerarenstaking van donderdag zijn veel basisscholen in de provincie dicht. Ook in Berg en Terblijt hebben kinderen daardoor een dagje vrij.

De leraren scharen zich achter de onderwijsbonden en gaan in Maastricht demonstreren. Andere docenten gebruiken de vrijgekomen tijd om achterstallig werk weg te werken.

Koopwoning
Leraar Gavino Tirotto vergelijkt het onderwijs met een koopwoning. "Als je een huis niet schildert en bijhoudt, dan gaat dat op den duur scheuren vertonen. Dat is bij het basisonderwijs niet anders. Er moet nu iets gebeuren en een eenmalige financiële injectie is niet voldoende."

Video: L1

Onderwijsassistent
Tirotto is vaak na zijn werk nog bezig met het nakijken van toetsen en het voorbereiden van de volgende lessen. "Dat is niet erg, maar met een extra onderwijsassistent op school kunnen we taken overdragen zodat we meer lucht krijgen. Dat is toch weer drie kwartier extra." Ook de leerlingen merken de drukte bij hun leraar. "Soms heeft hij niet eens tijd om op te letten", laat een van de kinderen weten.

Demonstratie
Voor Tirotto is het onderwijsvak het mooiste beroep van de wereld, maar nu lopen leraren tegen problemen aan en dat zien de leerlingen ook. Hij zal donderdag met zijn collega's zijn stem laten horen bij een demonstratie in Maastricht. Zijn leerlingen zitten noodgedwongen thuis, al vinden de meesten dat geen probleem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen