Overslaan en naar de inhoud gaan

'Leerlingen vertrokken kwartier voor aanslag van markt'

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 23:04

Leerlingen van het Maastrichtse Bonnefantencollege waren maandag een kwartier voor de aanslag nog op de kerstmarkt in Berlijn.

Dat schrijft het Maastrichtse gezien.nl. Op de markt zaaide een vrachtwagen even later dood en verderf.

Eerder terug
De school heeft na de aanslag besloten om eerder huiswaarts te keren met de leerlingen van HAVO5. Eigenlijk zouden de scholieren een week in Berlijn blijven, maar nu werd besloten om dinsdagochtend al terug te keren. "Zo een trip moet een feestje zijn en daar is in Berlijn geen sprake meer van", zegt een medewerker van de school tegen de website.

Düsseldorf
De HAVO-5-leerlingen waren pas een dag in Berlijn. In een nieuwsbrief van het Bonnefantencollege aan de ouders schrijft de school dat niet alleen de HAVO5-leerlingen eerder terugkomen. Ook de dagreis voor HAVO4 naar Düsseldorf gaat niet meer door.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Aubade voor nieuwe burgemeester Penn
Scholieren laten docenten niet zomaar vertrekken
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen