Overslaan en naar de inhoud gaan

'Leerlingen vertrokken kwartier voor aanslag van markt'

Geplaatst opdinsdag 20 december 2016 - 23:04

Leerlingen van het Maastrichtse Bonnefantencollege waren maandag een kwartier voor de aanslag nog op de kerstmarkt in Berlijn.

Dat schrijft het Maastrichtse gezien.nl. Op de markt zaaide een vrachtwagen even later dood en verderf.

Eerder terug
De school heeft na de aanslag besloten om eerder huiswaarts te keren met de leerlingen van HAVO5. Eigenlijk zouden de scholieren een week in Berlijn blijven, maar nu werd besloten om dinsdagochtend al terug te keren. "Zo een trip moet een feestje zijn en daar is in Berlijn geen sprake meer van", zegt een medewerker van de school tegen de website.

Düsseldorf
De HAVO-5-leerlingen waren pas een dag in Berlijn. In een nieuwsbrief van het Bonnefantencollege aan de ouders schrijft de school dat niet alleen de HAVO5-leerlingen eerder terugkomen. Ook de dagreis voor HAVO4 naar Düsseldorf gaat niet meer door.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gewapende patrouilles op Duitse kerstmarkten
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Aubade voor nieuwe burgemeester Penn
Scholieren laten docenten niet zomaar vertrekken
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen