Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen verbreken wereldrecord 'hoogste hamburger'

Geplaatst opdonderdag 26 april 2018 - 19:19

Leerlingen van praktijkschool De Kwadrant in Weert hebben donderdag het wereldrecord 'hoogste hamburger' verbroken. Ze bouwden gezamenlijk een hamburger van zes meter hoog.

De leerlingen stapelden zelf de broodjes met de hamburgers ertussen. Met een hijskraan en een hoogwerker werden zo'n 240 hamburgers met uiterste precisie in een zes meter hoge buizenconstructie opgestapeld.

Frituurvet
Nadat de recordhoogte werd bereikt, was het zaak om de toren snel weer af te breken. De hamburgers die in bevroren staat gestapeld werden, mochten eindelijk het frituurvet in. Bij wijkgebouw Keenter Hart hadden zich inmiddels veel toeschouwers met stevige trek verzameld voor de recordpoging.

Voedselbank
De opbrengst van de hamburgers, die uiteraard werden opgemaakt met sla, tomaat, uitje, komkommer, curry en mayo, gaat naar de voedselbank. Het idee van de wereldrecordpoging kwam van leerlingen Tijn van Mierlo en Ruben Verweg. Zij presenteerden hun idee aan de directie van de school en regelden sponsoren.

Fins record
Voor zover de redactie kon nagaan stond het record van de hoogste hamburger nu op naam van een cafetaria in Finland. Daar kwamen de burgerflippers tot ongeveer vijf meter, weet snack-nieuws.nl.

Groot, niet hoog
Dat record is niet erkend door het Guinness Book of Records. Die hebben wel een lemma met de grootste hamburger ooit. Dat gevaarte werd in Duitsland bereid en had een gewicht van ruim 1160 kilo. Echt hoog was die hamburger niet, het bestond uit slechts drie stukken vlees en één uit de kluiten gewassen broodje. Met saus en sla, uiteraard.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen