Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen verbreken wereldrecord 'hoogste hamburger'

Geplaatst opdonderdag 26 april 2018 - 19:19

Leerlingen van praktijkschool De Kwadrant in Weert hebben donderdag het wereldrecord 'hoogste hamburger' verbroken. Ze bouwden gezamenlijk een hamburger van zes meter hoog.

De leerlingen stapelden zelf de broodjes met de hamburgers ertussen. Met een hijskraan en een hoogwerker werden zo'n 240 hamburgers met uiterste precisie in een zes meter hoge buizenconstructie opgestapeld.

Frituurvet
Nadat de recordhoogte werd bereikt, was het zaak om de toren snel weer af te breken. De hamburgers die in bevroren staat gestapeld werden, mochten eindelijk het frituurvet in. Bij wijkgebouw Keenter Hart hadden zich inmiddels veel toeschouwers met stevige trek verzameld voor de recordpoging.

Voedselbank
De opbrengst van de hamburgers, die uiteraard werden opgemaakt met sla, tomaat, uitje, komkommer, curry en mayo, gaat naar de voedselbank. Het idee van de wereldrecordpoging kwam van leerlingen Tijn van Mierlo en Ruben Verweg. Zij presenteerden hun idee aan de directie van de school en regelden sponsoren.

Fins record
Voor zover de redactie kon nagaan stond het record van de hoogste hamburger nu op naam van een cafetaria in Finland. Daar kwamen de burgerflippers tot ongeveer vijf meter, weet snack-nieuws.nl.

Groot, niet hoog
Dat record is niet erkend door het Guinness Book of Records. Die hebben wel een lemma met de grootste hamburger ooit. Dat gevaarte werd in Duitsland bereid en had een gewicht van ruim 1160 kilo. Echt hoog was die hamburger niet, het bestond uit slechts drie stukken vlees en één uit de kluiten gewassen broodje. Met saus en sla, uiteraard.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen