Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Leerlingen Venlo leren over pesten door The Wizard of Oz

Geplaatst opwoensdag 7 januari 2015 - 19:04

De musical The Wizard of Oz van het Venlose Valuascollege gaat volgende week in première. Het is niet een zoveelste interpretatie van het bekende verhaal.

In de Venlose versie blijkt Dorothy in het dagelijks leven te worden gepest op internet.

Maatschappelijk relevant
"We willen als school een culturele productie maken, maar ook iets neerzetten dat maatschappelijk relevant is", zegt Arlette Coumans die met collega Bibian Baur een lesbrief verzorgt rond de schoolmusical.

Les over cyberpesten
In totaal krijgen 35 basisscholen in de regio Venlo zo les over cyberpesten.
Verder bezoeken de leerlingen de musical in De Maaspoort. Die gaat 22 januari in première en wordt in totaal zes keer opgevoerd.

Een uitgebreid verhaal is te lezen in Dagblad de Limburger van donderdag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maaspoort
Twee nominaties voor musical Valuascollege
Scharn en Venlo winnaars Limburgs Musical Award Gala
Theater Musical
Musical Venlose school valt in de prijzen
Venlose culturele instellingen bundelen krachten
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen