Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen van Venraays college debatteren in de Ridderzaal

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 16:13

Leerlingen van het Raayland College in Venray zijn uitgenodigd om in de Ridderzaal te komen debatteren tijdens Kleine Prinsjesdag.

Op vrijdag 15 september, aan de vooravond van Prinsjesdag, wordt de dag door Unicef georganiseerd.

Klaarstomen
De leerlingen uit Venray horen bij de 32 beste jongerendebaters van Nederland en zijn daarom uitgenodigd voor een debat in de Ridderzaal. Zij gaan met Tweede Kamerleden debatteren over kinderrechtthema's zoals kindermarketing, kinderrechteneducatie en jongerenparticipatie. Om extra goed voor de dag te komen, worden de leerlingen op 5 september helemaal klaargestoomd voor deze onderwerpen.

Troonrede
Z
oals bij Prinsjesdag hoort, zal ook bij Kleine Prinsjesdag een troonrede gehouden worden, geschreven door de Koningin van de Jeugd, Sann Leisink. Zij wil de stem van jongeren laten horen en zorgen dat deze serieus wordt genomen. Na afloop overhandigt Hare Majesteit van de jeugd haar troonrede aan gastheer, demissionair staatssecretaris Van Rijn.

Stem laten horen
Het debat is volgens
UNICEF directeur Suzanne Laszlo erg belangrijk. "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen in Nederland op deze manier hun stem laten horen. Ze hebben een mening over onderwerpen die hen aangaan en kunnen die mening vaak prachtig verwoorden en beargumenteren."

Kleine Prinsjesdag wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen