Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen van Venraays college debatteren in de Ridderzaal

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 16:13

Leerlingen van het Raayland College in Venray zijn uitgenodigd om in de Ridderzaal te komen debatteren tijdens Kleine Prinsjesdag.

Op vrijdag 15 september, aan de vooravond van Prinsjesdag, wordt de dag door Unicef georganiseerd.

Klaarstomen
De leerlingen uit Venray horen bij de 32 beste jongerendebaters van Nederland en zijn daarom uitgenodigd voor een debat in de Ridderzaal. Zij gaan met Tweede Kamerleden debatteren over kinderrechtthema's zoals kindermarketing, kinderrechteneducatie en jongerenparticipatie. Om extra goed voor de dag te komen, worden de leerlingen op 5 september helemaal klaargestoomd voor deze onderwerpen.

Troonrede
Z
oals bij Prinsjesdag hoort, zal ook bij Kleine Prinsjesdag een troonrede gehouden worden, geschreven door de Koningin van de Jeugd, Sann Leisink. Zij wil de stem van jongeren laten horen en zorgen dat deze serieus wordt genomen. Na afloop overhandigt Hare Majesteit van de jeugd haar troonrede aan gastheer, demissionair staatssecretaris Van Rijn.

Stem laten horen
Het debat is volgens
UNICEF directeur Suzanne Laszlo erg belangrijk. "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen in Nederland op deze manier hun stem laten horen. Ze hebben een mening over onderwerpen die hen aangaan en kunnen die mening vaak prachtig verwoorden en beargumenteren."

Kleine Prinsjesdag wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen