Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen van Graaf Huyn College terug uit Londen

Geplaatst opzaterdag 25 maart 2017 - 9:13

Met toch wel een beetje de schrik in de benen zijn leerlingen van het Graaf Huyn College in Geleen weer terug uit Londen.

Tijdens hun schoolreis werd de stad getroffen door een aanslag. Op de Westminsterbrug bij het parlementsgebouw reed woensdag een auto in op het publiek, daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Ook de aanslagpleger leeft niet meer, hij werd door de politie doodgeschoten.

Gewonden
De leerlingen zaten in de
London Dungeon toen de aanslag werd gepleegd. Eén leerling van de vmbo-groep uit Geleen zat niet in de attractie en wachtte buiten met een docent. Deze leerling heeft enkele gewonden van de aanslag gezien.

"We waren in het museum toen de aanslag werd gepleegd," vertelt leerling Martijn Haane. "Opeens werden we door de beveiliging naar de kelder gebracht. We wisten niet wat er aan de hand was. Maar toen kregen we appjes van ouders dat er iets was gebeurd. Ik wil de leraren bedanken, ze hebben goed voor ons gezorgd. We zijn veilig geweest."

Lees ook: Leerlingen Graaf Huyn College blijven in Londen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Leerlingen Limburgse school ongedeerd bij aanslag Londen
Geschrokken leerlingen willen schoolreis Londen afbreken
Leerlingen Graaf Huyn College blijven in Londen
Leerlingen in Geleen maken monument van zorginstellingen
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen