Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen uit Horst onderzoeken robotboer

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 12:52

Acht vwo-leerlingen van het Dendron College in Horst gaan een jaar lang alle functies van de Farmbot onderzoeken, een robotboer uit de Verenigde Staten.

Deze speciale robot is aan het werk gezet op de middelbare school en kan zaadjes planten, water geven, onkruid wieden en foto's maken.

Profielwerkstuk
Volgens Tom Obers, natuurkunde docent op het Dendron College, is het meer dan alleen een techniekles in de praktijk. De leerlingen maken ook profielwerkstukken over de maatschappelijke impact als de robot op grote schaal wordt ingezet.

Platteland
Leerlingen van het Dendron zijn er inmiddels al achter dat de robot het moeilijk zal krijgen op het echte platteland, omdat hij afhankelijk is van een goede internetverbinding. "Voor thuis is de Farmbot ideaal", zegt een van hen. "Je kunt naar je werk gaan en ondertussen zorgt de robot voor je moestuin."

Boer zoekt Engineer
De Farmbot is vanuit Amerika naar Nederland verstuurd en geprogrammeerd door studenten van Fontys Hogeschool Venlo. Dit is onderdeel van het Boer zoekt Engineer project, waarin Fontys en agrarisch adviesbedrijf Arvalis samenwerken om technische studenten te koppelen aan agrariërs. Samen willen ze oplossingen vinden voor technische vraagstukken.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen