Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Overloon thuis vanwege tbc bij asielkinderen

Geplaatst opmaandag 29 september 2014 - 17:22

Elf leerlingen van de Josefschool in Overloon zijn maandag thuisgebleven omdat hun ouders bang zijn dat ze tuberculose oplopen.

Volgens De Gelderlander zouden ze dan aangestoken moeten worden door kinderen van het plaatselijke asielzoekerscentrum die hun eerste schooldag beleefden.

Besmettingsrisico
In het asielzoekerscentrum is bij vijf mensen open tbc geconstateerd, werd vorige week bekendgemaakt. "Volgens de GGD is het risico op besmetting minimaal", zegt schooldirecteur Jochem Gerrits. "Er is geen reden tot ongerustheid."

De meeste ouders stuurden hun kinderen gewoon naar school. "We hebben driehonderd leerlingen", zegt Gerrits om de ontstane commotie in perspectief te plaatsen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kinderen van asielzoekers naar één school in Maastricht
Zoektocht naar mogelijk met tbc besmette kinderen in Aken
Tbc-onderzoek bij bedrijf in Venlo
Geen nieuwe tbc-gevallen bij bedrijf in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen