Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Leerlingen gaan terug naar de Tweede Wereldoorlog

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 15:42

In Venray gaan schoolkinderen deze week ruim 70 jaar terug in de tijd, naar de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het evenement Lest We Forget, wat opdat wij niet vergeten betekent, is in het bos tussen Venray en Overloon een militair kamp opgeslagen zoals dat in 1944 in de regio werd opgebouwd.

Leven van toen
In het kampement kunnen de kinderen zien hoe het leven van de bevrijders er destijds uitzag. Verdeeld over het terrein staan militaire voertuigen, zoals jeeps, trucks, motoren en zelfs een tank. Ook staan er een veldkeuken, mobiele werkplaatsen en een brandstofdepot.

Vrijwilligers
Zo'n 1600 kinderen uit Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant bezoeken het kamp deze week. Ze krijgen daarbij uitleg van de vele vrijwilligers die aan het kampement meewerken. Komend weekend is het militaire kamp ook toegankelijk voor andere bezoekers.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen