Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen gaan terug naar de Tweede Wereldoorlog

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 15:42

In Venray gaan schoolkinderen deze week ruim 70 jaar terug in de tijd, naar de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het evenement Lest We Forget, wat opdat wij niet vergeten betekent, is in het bos tussen Venray en Overloon een militair kamp opgeslagen zoals dat in 1944 in de regio werd opgebouwd.

Leven van toen
In het kampement kunnen de kinderen zien hoe het leven van de bevrijders er destijds uitzag. Verdeeld over het terrein staan militaire voertuigen, zoals jeeps, trucks, motoren en zelfs een tank. Ook staan er een veldkeuken, mobiele werkplaatsen en een brandstofdepot.

Vrijwilligers
Zo'n 1600 kinderen uit Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant bezoeken het kamp deze week. Ze krijgen daarbij uitleg van de vele vrijwilligers die aan het kampement meewerken. Komend weekend is het militaire kamp ook toegankelijk voor andere bezoekers.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen