Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen gaan terug naar de Tweede Wereldoorlog

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 15:42

In Venray gaan schoolkinderen deze week ruim 70 jaar terug in de tijd, naar de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens het evenement Lest We Forget, wat opdat wij niet vergeten betekent, is in het bos tussen Venray en Overloon een militair kamp opgeslagen zoals dat in 1944 in de regio werd opgebouwd.

Leven van toen
In het kampement kunnen de kinderen zien hoe het leven van de bevrijders er destijds uitzag. Verdeeld over het terrein staan militaire voertuigen, zoals jeeps, trucks, motoren en zelfs een tank. Ook staan er een veldkeuken, mobiele werkplaatsen en een brandstofdepot.

Vrijwilligers
Zo'n 1600 kinderen uit Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant bezoeken het kamp deze week. Ze krijgen daarbij uitleg van de vele vrijwilligers die aan het kampement meewerken. Komend weekend is het militaire kamp ook toegankelijk voor andere bezoekers.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen