Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen in Brunssum voeren verkeersactie

Geplaatst opdinsdag 18 november 2014 - 11:32

In de Brunssumse wijk Treebeek vindt dinsdag een grote verkeersactie plaats door leerlingen van de basisschool Benjamin.

Ze controleren samen met de politie de snelheid van het verkeer.

De actie is bedoeld om automobilisten meer bewust te maken van hun rijgedrag. Uit gesprekken bleek dat buurtbewoners vinden dat er te hard gereden wordt.

Les over verkeersveiligheid
De leerlingen krijgen eerst op school les over verkeersveiligheid. Vervolgens gaan ze met de politie de straat op waar ze met een lasergun de snelheid van het verkeer meten. Zowel overtreders als niet-overtreders worden door agenten staande gehouden en krijgen uitleg over het doel van de actie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie vindt grote hoeveelheid harddrugs in woning
Politie kapt 'hennepbomen' in tuin Treebeek
Nieuwe info cold case Sjef Klee: onderzoeksteam uitgebreid
Tip leidt tot heropening cold case Sjef Klee
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen