Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen betrappen scooterdieven: daders gezocht

Geplaatst opwoensdag 23 mei 2018 - 16:00

Leerlingen van Leeuwenborgh in Sittard hebben woensdagochtend twee scooterdieven op heterdaad betrapt. Op beelden is te zien hoe het duo het slot van de tweewieler kapotmaakt, om vervolgens weg te rijden.

De school bevestigt het incident. Daarnaast stelt de politie dat het woensdag inderdaad een aangifte heeft ontvangen.

Twintig seconden
Genoemde video toont twee mannen, de een met pet en de ander met capuchon, die ongeveer twintig seconden nodig hebben om het slot van de scooter te halen en weg te rijden. De leerlinge die het geheel filmt, roept haar lerares. Andere leerlingen beginnen te kloppen, maar dat lijkt de scooterdieven weinig te interesseren. Dat ze het wel hebben gehoord, blijkt uit de middelvinger die één van de twee opsteekt bij het wegrijden.

Daders gezocht
Leerlingen laten via Facebook weten dat ze weten wie de mannen zijn. Het zou niet om leerlingen van de school gaan. Een woordvoerder van de politie zegt dat er nog geen verdachten zijn aangehouden. "De scooter staat wel gesignaleerd. We zijn natuurlijk op zoek naar de daders. Iedereen die tips heeft, mag zich bij ons melden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen