Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen Berg aan de Maas geprezen om mediawijsheid

Geplaatst opmaandag 3 december 2018 - 21:35

Groep 8 van basisschool de Avonturijn in Berg aan de Maas is de meest mediawijze klas van Limburg. Dat betekent dat de leerlingen uit die klas het beste weten hoe ze veilig met social media en websites moeten omgaan.

De kinderen van de school wonnen de titel door de meeste punten te halen in een online spel genaamd MediaMasters. De landelijke wedstrijd van dat spel is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.

Gamend leren
Al gamend leerden kinderen allerlei zaken die belangrijk zijn bij het internetten. Zo leerden ze echte profielen onderscheiden van nepprofielen. Ook leerde ze phishingmails herkennen en posts op Instagram privacyproof maken. Als kers op de taart voerde ze ook nog een programmeeropdracht uit.

Een school in Rotterdam bleek de meest mediawijze school van het land.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen