Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlinge neemt het op voor Grotius College

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 19:45

Het Grotius College in Heerlen wordt ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld. Dat zei eindexamenleerlinge Cisca Derrez in AvondGasten op L1 TV.

"De school doet veel aan de aanpak van pesten en aan begeleiding", vertelt ze. "De school verdient dit niet. Als er een vermoeden van pesten is, dan wordt er iets aan gedaan."

Lees ook: School heeft moeite met verwijten van nabestaanden

Kritiek
Het Grotius College krijgt veel kritiek en ontvangt bedreidingen na de zelfmoord van de 15-jarige scholier Tharukshan Selvam. Hij maakte een einde aan zijn leven nadat hij werd gepest. Maar volgens leerlinge Cisca was er meer aan de hand. "Ik hoor dat het niet alleen om pesten is gegaan." Ze heeft een uitgebreid stuk geschreven op Facebook waarin ze het opneemt voor de school.

Ingegrepen
De directievoorzitter van de scholenkoepel LVO Parkstad benadrukt dat de school ook in het geval van Tharukshan heeft ingegrepen. Op 5 december was er contact met de jongen na een eerste, mislukte zelfmoordpoging. Op 22 december was er een laatste gesprek met de zussen van de jongen.

Zorgen
"Omdat we ons ernstige zorgen maakten hebben we aangedrongen op een gesprek voordat de kerstvakantie begon", zegt directievoorzitter Frank Schings. De familie werd in dat gesprek doorverwezen naar hulpverlenende instanties. Die hadden op 28 december een laatste gesprek met de jongen. Waarom daarna geen gesprekken meer zijn gevoerd, wil Schings graag weten. "Dat zijn ook vragen die wij hebben."

Beklemmend
Volgens eindexamenleerlinge Cisca Derrez is er sprake van een beklemmende en bedrukte sfeer op school. "Er heerst verslagenheid en verdriet."

Lees alle berichten over de tragische dood van Tharukshan Selvam.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zondag stille tocht voor overleden scholier Tharukshan
'Pesters' Tharukshan aan de schandpaal op Facebook
School geeft uitleg over dood 15-jarige scholier
Extra beveiliging school Heerlen na zware bedreigingen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen