Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Leegstand: 'Er komen geen nieuwe winkeliers naar Venlo'

Geplaatst opdinsdag 25 september 2018 - 12:51

Het is niet realistisch om te denken dat er in toekomst nog winkeliers bijkomen in de Venlose binnenstad.

Dat zegt ondernemer Rolph van Heyster in reactie op nieuwe cijfers over de winkelleegstand. Uit die cijfers blijkt dat Venlo koploper is wat betreft winkelleegstand in de grotere steden.

Grote steden
Venlo heeft het hoogste leegstandspercentage van gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. In de binnenstad staat 15 procent van de winkelpanden leeg.

Lees ook: Leegstand blijft probleem in binnensteden: hoogst in Venlo

Aantrekkelijk maken
Volgens Rolph van Heyster is het een illusie om te denken dat de leegstaande winkels door nieuwe winkeliers opgevuld gaan worden. Gemeente en middenstanders moeten bekijken hoe de stad op een andere manier aantrekkelijk gemaakt kan worden voor klanten. "We moeten de stad op een andere manier revitaliseren. De klant weet vooraf heel goed waar hij wel en niet naartoe gaat. Je moet er voor zorgen dat een dagje Venlo nog een beter dagje uit wordt", aldus Van Heyster tegen L1.

Bestuderen
Ondernemersvereniging Venlostad.com wil eerst de cijfers bestuderen, alvorens met een reactie te komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen