WhatsApp Image 2021-06-23 at 17.58.20

Video: Wat te doen met voetbalvelden waar niemand speelt?

Het aantal voetbalclubs in Nederland loopt hard terug. Limburg is zelfs koploper in ons land, als het gaat om de afname van verenigingen.

leegstand stadcentra (25 jan 2020)
'Leg risico startende ondernemers deels bij overheid'

Om de verwachte leegstand in winkelcentra tegen te gaan, moeten lokale overheden startende ondernemers voorzien van een investering. Het financieel risico zou daarmee verlaagd worden voor de startende ondernemers.

Te koop bord huis
Steun voor goedkope woningen en aanpak winkelleegstand

Het provinciebestuur gaat extra aandacht besteden aan de bouw van goedkope koopwoningen voor starters en het aanpakken van winkelleegstand bij het ondersteunen van gemeenten om de leefbaarheid van hun centra te verbeteren.

wonen in kantoor, appartementen in leegstaande kantoren, uitkijken over stad (stock)
Lege kantoren, kansen voor woningbouw

Meer thuiswerken zal er toe leiden dat meer mensen in de provincie blijven wonen of de Randstad verruilen voor de randen van Nederland. Ook in Limburg zal daardoor de vraag naar woningen blijven groeien.

Winkelen shoppen (16 mei 2020)
PBL: Ongekende leegstand winkels in Limburg verwacht

De leegstand van de binnensteden zal in 2022 toenemen met 40 procent, voorspelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het bureau voorspelt voor de Limburgse binnensteden de grootste leegstand in Sittard.

Edit - Saroleastraat Heerlen winkelstraat centrum winkel winkels
Subsidie nieuwe winkels Heerlen blijft versneld uitbetaald

Ondernemers die een bedrijf starten of een nieuwe vestiging openen in één van de kernwinkelgebieden in Heerlen krijgen de 6000 euro subsidie waar ze voor in aanmerking komen, ook de komende maanden in één keer uitbetaald.

Winkelstraat Roermond winkelen shoppen
Roermond wil leegstand binnenstad aanpakken met stichting

Roermond gaat samenwerken met de stichting Streetwise uit Heerlen om de leegstand in de binnenstad aan te pakken.

Souvenir 1 van Jan Rothuizen in Heerlen (27 jun 2020)
Heerlense leegstand wordt kunst

Het is een lang bestaand probleem: leegstand in het centrum van Heerlen. Toch vindt Jan Rothuizen dat we dat op een andere manier moeten bekijken. Hij maakte een kunstinstallatie over het centrum van Heerlen, die te bezichtigen is in de vitrine van SCHUNCK Glaspaleis.

stock leegstaand huis
In Limburg staan ruim 8.000 woningen leeg, helft langdurig

In Limburg stonden vorig jaar zo'n 8.000 woningen leeg. Ongeveer de helft daarvan was al meer dan een jaar niet bewoond.

leegstand stadcentra (25 jan 2020)
Ondernemers maken zich zorgen over leegstand stadscentra

Ondernemers in de Limburgse binnensteden vrezen steeds meer leegstand en verpaupering.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten