Overslaan en naar de inhoud gaan

Leegstaande schoolgebouwen dienen als anti-kraakpand

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2016 - 16:36

Leegstaande schoolgebouwen dienen steeds vaker als anti-kraakpand. De ruimten worden verhuurd aan ondernemers of mensen die tijdelijk woonruimte zoeken.

Limburg kent landelijk de meeste leegstaande klassen in basisscholen. In het verlengde daarvan staan ook veel scholen leeg. Dat komt door de vergrijzing en de krimp.

Atelier
Onder meer in Sittard is een leegstaande school gebruikt om ondernemers in te huisvesten. Zo zit er een atelier in één van de voormalige klasloken. Ook maakt een cateringbedrijf er gebruik van. Voor ondernemers is het een goedkopere oplossing dan het huren van een duur bedrijfspand.

Voor de eigenaren van schoolgebouwen is het een prima uitkomst. Het voorkomt verpaupering en inbraken.

Lees ook: Limburg kent meeste leegstaande klassen in basisscholen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Islamitische school Venlo vraagt duidelijkheid over gebouw
Antikrakers verzorgingshuis weggestuurd na feestje
Anti-kraakbewoners moeten weg uit zorgcomplex ouderen
Heerlense kerk krijgt archieffunctie
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen