Overslaan en naar de inhoud gaan

Leegstaande kerk omgetoverd tot appartementencomplex

Geplaatst opvrijdag 28 januari 2022 - 16:49

De Heilig Hartkerk in Venlo wordt na vijf jaar leegstand omgebouwd tot appartementencomplexen. Ontwikkelaar Venterra uit Venlo bouwt samen met Verheijen-Smeets Architecten uit Tegelen negen appartementen.

Naast de negen luxe huurappartementen maken de naastgelegen parochiewoningen plaats voor nog eens tien levensloopbestendige koopwoningen.

"In het midden van de kerk komt de lift en zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant komt een entree", zegt ontwikkelaar Sander van Lier tegen Omroep Venlo. Ook krijgt de koepel van de kerk een nieuwe bestemming. "Dit wordt een algemene ruimte voor de bewoners van het complex. Maar samen met de wijk willen we ook kijken naar een maatschappelijke functie die hier ingevuld kan worden."

Rijksmonument
De voormalig Heilig Hartkerk is een rijksmonument en daar horen enkele strikte regels bij. Volgens van Lier heeft dat juist voordelen. "Als je met bestaande gebouwen werkt, kan dat bijzondere ruimtes opleveren. Daarnaast stimuleert het ook je creativiteit. Ook heb je vrijstellingen ten opzichte van verschillende regels die bij nieuwbouwprojecten gelden."

De buurt is enthousiast
Volgens van Lier is het over grote deel van de buurt positief over de ontwikkelingen van de kerk. "Onze mailbox stroomt vol met reacties van mensen die willen meedenken of die hier willen komen wonen. De meeste mensen zijn blij dat de kerk behouden blijft als icoon voor de wijk en deze een nieuwe functie krijgt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen