Overslaan en naar de inhoud gaan

Leegloop bij justitie: zeven officieren vertrekken

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 14:10

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een stevig beroep moeten doen op het kaartenbakje van de afdeling personeelszaken. Zeker zeven officieren van justitie keren niet terug in de Limburgse rechtbanken.

Begin deze maand begon Bas Janssen, tot voor kort officier zware criminaliteit, aan zijn nieuwe baan als advocaat. Zeker zes van zijn voormalige collega's vertrekken ook óf krijgen een andere functie.

Lees ook: Aderlating voor OM: aanklager zware criminaliteit vertrekt

Ervaren krachten
Onder de vertrekkers zijn ervaren mensen als Leonard Geuns, Wil Peute en Martin Scharenborg, die elders in het land voor justitie gaan werken. Officier Wim Smits gaat met pensioen. Ook Sandra Kierkels zou haar post van officier van justitie in Limburg verlaten.

Achter de schermen
Naast de zes genoemde officieren die de Limburgse afdeling verlaten, krijgt een zevende belangrijke pion een andere rol binnen de Limburgse tak. Annemarie Kemp, een bekend gezicht in grote zedenzaken, verdwijnt van het toneel. Zij wordt informatie-officier, wat een functie achter de schermen is.

Gewaardeerde officieren
Een woordvoerster van justitie bevestigt dat er 'gewaardeerde en ervaren officieren' vertrekken. "Maar we gaan niet in op namen. Het klopt dat er veel mensen wisselen van functie of naar andere parketten gaan, maar we hebben een goede aanwas van jonge, veelbelovende assistent-officieren en officieren in opleiding." Ze benadrukt dat de ontwikkelingen geen invloed hebben op lopende strafzaken.

Joan Holthuis verruilt na jaren juist haar baan als rechter voor die van officier van justitie.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen