Overslaan en naar de inhoud gaan

Leegloop bij justitie: zeven officieren vertrekken

Geplaatst opdonderdag 13 september 2018 - 14:10

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een stevig beroep moeten doen op het kaartenbakje van de afdeling personeelszaken. Zeker zeven officieren van justitie keren niet terug in de Limburgse rechtbanken.

Begin deze maand begon Bas Janssen, tot voor kort officier zware criminaliteit, aan zijn nieuwe baan als advocaat. Zeker zes van zijn voormalige collega's vertrekken ook óf krijgen een andere functie.

Lees ook: Aderlating voor OM: aanklager zware criminaliteit vertrekt

Ervaren krachten
Onder de vertrekkers zijn ervaren mensen als Leonard Geuns, Wil Peute en Martin Scharenborg, die elders in het land voor justitie gaan werken. Officier Wim Smits gaat met pensioen. Ook Sandra Kierkels zou haar post van officier van justitie in Limburg verlaten.

Achter de schermen
Naast de zes genoemde officieren die de Limburgse afdeling verlaten, krijgt een zevende belangrijke pion een andere rol binnen de Limburgse tak. Annemarie Kemp, een bekend gezicht in grote zedenzaken, verdwijnt van het toneel. Zij wordt informatie-officier, wat een functie achter de schermen is.

Gewaardeerde officieren
Een woordvoerster van justitie bevestigt dat er 'gewaardeerde en ervaren officieren' vertrekken. "Maar we gaan niet in op namen. Het klopt dat er veel mensen wisselen van functie of naar andere parketten gaan, maar we hebben een goede aanwas van jonge, veelbelovende assistent-officieren en officieren in opleiding." Ze benadrukt dat de ontwikkelingen geen invloed hebben op lopende strafzaken.

Joan Holthuis verruilt na jaren juist haar baan als rechter voor die van officier van justitie.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen