Overslaan en naar de inhoud gaan

Leefgebied muurhagedis vernield door graffitivandaal

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 17:54

De oude vestingmuur bij Lage Fronten in Maastricht is beklad met graffiti. Volgens de gemeente wordt het leefgebied van de muurhagedis daardoor vernield.

Dat schrijft de provinciehoofdstad op Facebook.

Geen jasje verf nodig
De beschermde diersoort houdt zijn winterslaap in de nissen van de oude wallen. 'Hij heeft geen jasje verf nodig', schrijft de gemeente. 'En de monumentale vestingmuren ook niet.'

Wie verantwoordelijk is voor deze graffiti is niet bekend. De gemeente hoopt dat er getuigen zijn.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen