Overslaan en naar de inhoud gaan

Leefbaarheidsproject Heide finalist Appeltjes van Oranje

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 6:00

De Dorpscoöperatie Heide, het enige Limburgse project dat deelneemt, is één van de finalisten voor de Appeltjes van Oranje van 2019.

Deze worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan drie sociale projecten in Nederland. De achterliggende gedachte is dat deze verschillende groepen mensen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat iedereen meedoet in de samenleving.

Lees ook: Dorpsclub Heide genomineerd voor 'Appeltje van Oranje'

1200 euro
In totaal hebben zo’n 160 initiatieven zich aangemeld. Donderdag moesten 40 geselecteerden zichzelf voor een jury presenteren, waarna twaalf finalisten zijn gekozen. De Dorpscoöperatie Heide, een kerkdorp van de gemeente Venray, hoort daar dus bij. Door de nominatie incasseert het project al 1500 euro.

Leefbaarheid
De coöperatie is gehuisvest in het voormalig schoolgebouw van Heide. Van daaruit worden allerlei activiteiten georganiseerd om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Het schoolgebouw dient nu als ontmoetingsplek.

Schatkist
Daarnaast hebben ze de zogenaamde 'schatkist van de hei' in het leven geroepen. Deze is tot stand gekomen middels een enquête in het dorp. Hierin konden inwoners aangeven op welke manier ze iets zouden kunnen bijdragen op maatschappelijk gebied.

Uiteindelijk worden er drie winnaars gekozen die elk een bronzen beeldje en 15000 euro winnen. De uitreiking is op 23 mei en wordt gedaan door koningin Maxima.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen