Overslaan en naar de inhoud gaan

Leefbaarheidsproject Heide finalist Appeltjes van Oranje

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 6:00

De Dorpscoöperatie Heide, het enige Limburgse project dat deelneemt, is één van de finalisten voor de Appeltjes van Oranje van 2019.

Deze worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan drie sociale projecten in Nederland. De achterliggende gedachte is dat deze verschillende groepen mensen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat iedereen meedoet in de samenleving.

Lees ook: Dorpsclub Heide genomineerd voor 'Appeltje van Oranje'

1200 euro
In totaal hebben zo’n 160 initiatieven zich aangemeld. Donderdag moesten 40 geselecteerden zichzelf voor een jury presenteren, waarna twaalf finalisten zijn gekozen. De Dorpscoöperatie Heide, een kerkdorp van de gemeente Venray, hoort daar dus bij. Door de nominatie incasseert het project al 1500 euro.

Leefbaarheid
De coöperatie is gehuisvest in het voormalig schoolgebouw van Heide. Van daaruit worden allerlei activiteiten georganiseerd om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Het schoolgebouw dient nu als ontmoetingsplek.

Schatkist
Daarnaast hebben ze de zogenaamde 'schatkist van de hei' in het leven geroepen. Deze is tot stand gekomen middels een enquête in het dorp. Hierin konden inwoners aangeven op welke manier ze iets zouden kunnen bijdragen op maatschappelijk gebied.

Uiteindelijk worden er drie winnaars gekozen die elk een bronzen beeldje en 15000 euro winnen. De uitreiking is op 23 mei en wordt gedaan door koningin Maxima.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen