Overslaan en naar de inhoud gaan

Leefbaarheidsproject Heide finalist Appeltjes van Oranje

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 6:00

De Dorpscoöperatie Heide, het enige Limburgse project dat deelneemt, is één van de finalisten voor de Appeltjes van Oranje van 2019.

Deze worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan drie sociale projecten in Nederland. De achterliggende gedachte is dat deze verschillende groepen mensen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat iedereen meedoet in de samenleving.

Lees ook: Dorpsclub Heide genomineerd voor 'Appeltje van Oranje'

1200 euro
In totaal hebben zo’n 160 initiatieven zich aangemeld. Donderdag moesten 40 geselecteerden zichzelf voor een jury presenteren, waarna twaalf finalisten zijn gekozen. De Dorpscoöperatie Heide, een kerkdorp van de gemeente Venray, hoort daar dus bij. Door de nominatie incasseert het project al 1500 euro.

Leefbaarheid
De coöperatie is gehuisvest in het voormalig schoolgebouw van Heide. Van daaruit worden allerlei activiteiten georganiseerd om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Het schoolgebouw dient nu als ontmoetingsplek.

Schatkist
Daarnaast hebben ze de zogenaamde 'schatkist van de hei' in het leven geroepen. Deze is tot stand gekomen middels een enquête in het dorp. Hierin konden inwoners aangeven op welke manier ze iets zouden kunnen bijdragen op maatschappelijk gebied.

Uiteindelijk worden er drie winnaars gekozen die elk een bronzen beeldje en 15000 euro winnen. De uitreiking is op 23 mei en wordt gedaan door koningin Maxima.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen