Overslaan en naar de inhoud gaan

Leefbaarheidsproject Heide finalist Appeltjes van Oranje

Geplaatst opvrijdag 25 januari 2019 - 6:00

De Dorpscoöperatie Heide, het enige Limburgse project dat deelneemt, is één van de finalisten voor de Appeltjes van Oranje van 2019.

Deze worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan drie sociale projecten in Nederland. De achterliggende gedachte is dat deze verschillende groepen mensen met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat iedereen meedoet in de samenleving.

Lees ook: Dorpsclub Heide genomineerd voor 'Appeltje van Oranje'

1200 euro
In totaal hebben zo’n 160 initiatieven zich aangemeld. Donderdag moesten 40 geselecteerden zichzelf voor een jury presenteren, waarna twaalf finalisten zijn gekozen. De Dorpscoöperatie Heide, een kerkdorp van de gemeente Venray, hoort daar dus bij. Door de nominatie incasseert het project al 1500 euro.

Leefbaarheid
De coöperatie is gehuisvest in het voormalig schoolgebouw van Heide. Van daaruit worden allerlei activiteiten georganiseerd om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Het schoolgebouw dient nu als ontmoetingsplek.

Schatkist
Daarnaast hebben ze de zogenaamde 'schatkist van de hei' in het leven geroepen. Deze is tot stand gekomen middels een enquête in het dorp. Hierin konden inwoners aangeven op welke manier ze iets zouden kunnen bijdragen op maatschappelijk gebied.

Uiteindelijk worden er drie winnaars gekozen die elk een bronzen beeldje en 15000 euro winnen. De uitreiking is op 23 mei en wordt gedaan door koningin Maxima.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond