Vastenavondkampstraat Blerick, wijk Vastenavondkamp

Miljoeneninjectie voor leefbaarheid Blerickse zorgwijk

De komende jaren wordt er ongeveer 22 miljoen euro gestoken in de Blerickse woonwijk Vastenavondkamp. Met het geld moet de wijk leefbaarder en veiliger worden gemaakt.

Oud gemeentehuis aan de Markt in Geleen (2018)
Plan: miljoenen voor meer veiligheid en leefbaarheid Geleen

De gemeente Sittard-Geleen wil de komende tijd de binnensteden van Geleen en Sittard verder opknappen.

Logistiek stock
Motie tegen 'blokkendozen' Limburg aangenomen

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om paal en perk te stellen aan de toename van het aantal grote bedrijfshallen voor logistieke bedrijven. Alleen de PVV stemde tegen.

Leefbaarheidsproject Heide finalist Appeltjes van Oranje

De Dorpscoöperatie Heide, het enige Limburgse project dat deelneemt, is één van de finalisten voor de Appeltjes van Oranje van 2019.

Leefbaarheid achterstandswijken holt achteruit

De leefbaarheid in Kerkrade West en de Maastrichtse wijk Mariaberg is de laatste jaren flink achteruit gegaan.

'Limburgse dorpen gaan mooie toekomst tegemoet'

Er is enorm veel bewonerskracht aanwezig in de Limburgse dorpen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten