Overslaan en naar de inhoud gaan

'Leden van Bandidos maken zich schuldig aan criminaliteit'

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 19:54

Leden van motorclub Bandidos maken zich voortdurend schuldig aan het afpersen en bedreigen van mensen en de internationale handel in verdovende middelen.

Ook houden ze zich bezig met drugsafval-dumpingen in natuurgebieden, witwassen en wapenbezit. Dat blijkt uit het politiedossier dat in handen is van L1.

Voor de rechter
Vrijdag staan 16 Bandidos, onder wie president Harrie Ramakers, voor het eerst voor de rechter. Ze werden in mei opgepakt bij een grote politieactie.

Berichten via Ping
In het onderzoeksdossier wordt meer duidelijk over de werkwijze van de Bandidos. Omdat ze weten dat ze regelmatig getapt worden, gebruiken ze Blackberry telefoons waarmee ze elkaar berichten kunnen sturen via Ping, die niet te traceren zijn. Volgens politie en justitie is het plegen van misdrijven het voornaamste doel voor de opgepakte leden.

Makelaar afgeperst
De Bandidos zouden onder andere een makelaar afgeperst hebben naar aanleiding van een conflict over een pand in Echt-Susteren. De bende-leden eisten 25.000 euro en pakten zijn Rolex-horloge en auto af.

Geen bende-oorlog
De autoriteiten wilden niet spreken van een bende-oorlog in Limburg, maar de Bandidos waren daar wel degelijk op uit. Ze zochten vooral de confrontatie met de Hells Angels. De grote politie actie precies drie maanden geleden drukte die voorlopig de kop in.

Achter de schermen wordt gewerkt aan het verbieden van criminele motorbendes. De rechtszaak die morgen start kan de procedure die daarvoor nodig is wellicht versnellen.

Lees hier meer over motorclub Bandidos.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Advocaat vecht voorwaarden Bandidos niet aan
Link tussen Limburgse Bandidos en wapenbende in Bosnië
Bandidos
Burgemeester Hessels niet bedreigd door Bandidos
Gemeente deed Bandidos-baas Ramakers aanbod
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen