Overslaan en naar de inhoud gaan

'Leden terreurnetwerk werden getraind in Weert'

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 18:41

Een vakantiepark in Weert was eind september het decor voor een terrorismetraining van een terreurnetwerk.

Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van meerdere bronnen.

Bomvesten
Volgens de nieuwszender zouden vier verdachten er wapeninstructie hebben gekregen en bomvesten hebben gepast. Op 27 september overmeesterde een anti-terreureenheid van de politie de verdachten op een parkeerplaats in de buurt van het vakantiepark.

Opgerold
Ook in Arnhem zijn aanhoudingen verricht. In totaal werden zeven verdachten opgepakt.

Pride Amsterdam
Eerder maakte RTL Nieuws al bekend dat het evenement Pride Amsterdam een mogelijk doelwit was van het zevenkoppige terreurnetwerk. Maar de plannen werden verijdeld voor het zover kon komen.

Infiltranten
Bij de training zouden ook twee infiltranten aanwezig zijn geweest. Zij zouden de wapens leveren.

Wapens
In totaal gaven ze de verdachten vijf handvuurwapens mét instructie. Ook waren er twee kalasjnikovs in het huisje en werd daarover instructie gegeven. Tijdens de training werd overigens niet geschoten. Verder pasten de verdachten bomvesten, zónder explosieven erin.

Overmeesterd
Nadat de vier verdachten weer in een busje waren gestapt en het vakantiepark verlieten, greep de Dienst Speciale Interventies in en arresteerde de terrorismeverdachten. De drie overige verdachten werden dezelfde dag in Arnhem opgepakt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen