Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Leden terreurnetwerk werden getraind in Weert'

Geplaatst opzaterdag 10 november 2018 - 18:41

Een vakantiepark in Weert was eind september het decor voor een terrorismetraining van een terreurnetwerk.

Dat meldt RTL Nieuws zaterdag op basis van meerdere bronnen.

Bomvesten
Volgens de nieuwszender zouden vier verdachten er wapeninstructie hebben gekregen en bomvesten hebben gepast. Op 27 september overmeesterde een anti-terreureenheid van de politie de verdachten op een parkeerplaats in de buurt van het vakantiepark.

Opgerold
Ook in Arnhem zijn aanhoudingen verricht. In totaal werden zeven verdachten opgepakt.

Pride Amsterdam
Eerder maakte RTL Nieuws al bekend dat het evenement Pride Amsterdam een mogelijk doelwit was van het zevenkoppige terreurnetwerk. Maar de plannen werden verijdeld voor het zover kon komen.

Infiltranten
Bij de training zouden ook twee infiltranten aanwezig zijn geweest. Zij zouden de wapens leveren.

Wapens
In totaal gaven ze de verdachten vijf handvuurwapens mét instructie. Ook waren er twee kalasjnikovs in het huisje en werd daarover instructie gegeven. Tijdens de training werd overigens niet geschoten. Verder pasten de verdachten bomvesten, zónder explosieven erin.

Overmeesterd
Nadat de vier verdachten weer in een busje waren gestapt en het vakantiepark verlieten, greep de Dienst Speciale Interventies in en arresteerde de terrorismeverdachten. De drie overige verdachten werden dezelfde dag in Arnhem opgepakt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen