Overslaan en naar de inhoud gaan

Leden herenclub willen Loek Hermans weigeren

Geplaatst opvrijdag 14 juli 2017 - 9:34

Een aantal leden van de chique Haagse herenclub De Witte heeft grote moeite met een door VVD-prominent en Heerlenaar Loek Hermans aangevraagd lidmaatschap.

Oud-diplomaat Hans Slingeland van Bemmelen is volgens het AD, dat in het bezit is van mailverkeer over de kwestie, aanstichter van de rel.

Moreel kompas
Van Bemmelen stelt nieuwe leden met een hoog profiel toe te juichen en ze hoeven echt geen beter moreel kompas te bezitten dan het gemiddelde De Witte-lid. "Als blijkt dat iemand zo'n kompas niet bezit, dan vind ik deballotage wenselijk en gerechtvaardigd."

In zijn bezwaren tegen Hermans heeft Van Bemmelen een reeks artikelen uit openbare bronnen bijgevoegd, die de rol van de VVD'er in een aantal affaires beschrijft. Het gaat hierbij om kwesties als Meavita, het COA en de affaire-Keizer.

Omstreden figuur
Hermans was hiervan niet op de hoogte. "Dit is niet te geloven", reageert Hermans tegen het AD. "Zo wordt er wel een omstreden figuur van je gemaakt, zeg." Na de zomer zal er duidelijkheid komen over het hangende lidmaatschap van Hermans.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ING-baas Ralph Hamers invloedrijkste Limburger van het land
Miljoenennota: verdeelde reacties Limburgse politiek
VVD-raadslid Valkenburg stapt over naar CDA
VVD in Valkenburg boos vanwege overstap lid naar CDA
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen