Overslaan en naar de inhoud gaan

Lazarus van Bowie ook op de planken in Heerlen

Geplaatst opzaterdag 8 juni 2019 - 21:55

De muziekvoorstelling Lazarus van David Bowie is medio april volgend jaar ook te zien in Heerlen.

Dat heeft Pinkpopbaas Jan Smeets zaterdag bekendgemaakt. Het stuk wordt van 14 tot en met 18 april opgevoerd op de planken van het Parkstad Limburg Theater.

Erfenis
Lazarus wordt gezien als het laatste meesterwerk van Bowie voordat hij stierf. Het stuk ging in december 2015 in première in New York, in aanwezigheid van de muzikant. Een maand later overleed Bowie. Het stuk wordt gezien als zijn muzikale testament.

Groot succes
Lazarus wordt dit jaar al opgevoerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Eerder deze week werd bekend dat de voorstelling daar niet al in december afloopt, maar verlengd wordt tot april. Dat heeft te maken met de enorme belangstelling. Het stuk kreeg jubelende recensies.

Van Hove
Ivo van Hove, de Vlaamse regisseur in dienst van de Toneelgroep Amsterdam, heeft voor de Nederlandse bewerking getekend. Hij regisseerde het stuk ook al in zijn oorspronkelijke uitvoering in New York, en later in London.

Hits
Hoofdrol in de Nederlandse bewerking speelt Gijs Naber. Hij neemt de rol van Thomas Newton voor zijn rekening, het muzikale alter ego van David Bowie. Lazarus wordt omlijst door hits als Heroes, Absolute Beginners, Changes en This Is Not America.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen