Overslaan en naar de inhoud gaan

Lawaaidemonstratie tegen Awacs in Den Haag afgeblazen

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 12:47

De geplande Awacs-geluidsdemonstratie in Den Haag is afgeblazen.

De organisatie wilde in het centrum van de stad het geluid van een overvliegend Awacs-vliegtuig laten horen, met hetzelfde volume als waarop dat in Schinveld te horen is.

Geen toestemming
Maar burgemeester Pauline Krikke heeft het de actievoerders verboden dat te doen op de drukke Turfmarkt, omdat daar geen plaats zou zijn voor 500 demonstranten. Het was de bedoeling dat het geluid te horen zou zijn bij een viering van het 25-jarig bestaan van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Lees ook: 'Den Haag geniet meer bescherming dan Limburg'

Malieveld
In plaats daarvan mochten de demonstranten het vliegtuiggeluid van 113 decibel wel laten horen op het Malieveld. Daar heeft het volgens de organisatoren van de actie echter geen zin, waarna besloten is de actie af te blazen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen