Overslaan en naar de inhoud gaan

Lawaaidemonstratie tegen Awacs in Den Haag afgeblazen

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 12:47

De geplande Awacs-geluidsdemonstratie in Den Haag is afgeblazen.

De organisatie wilde in het centrum van de stad het geluid van een overvliegend Awacs-vliegtuig laten horen, met hetzelfde volume als waarop dat in Schinveld te horen is.

Geen toestemming
Maar burgemeester Pauline Krikke heeft het de actievoerders verboden dat te doen op de drukke Turfmarkt, omdat daar geen plaats zou zijn voor 500 demonstranten. Het was de bedoeling dat het geluid te horen zou zijn bij een viering van het 25-jarig bestaan van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Lees ook: 'Den Haag geniet meer bescherming dan Limburg'

Malieveld
In plaats daarvan mochten de demonstranten het vliegtuiggeluid van 113 decibel wel laten horen op het Malieveld. Daar heeft het volgens de organisatoren van de actie echter geen zin, waarna besloten is de actie af te blazen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen