Overslaan en naar de inhoud gaan

Lawaai grote ergernis in bibliotheek Universiteit

Geplaatst opwoensdag 11 januari 2017 - 11:15

Lawaai is een grote bron van ergernis in de Maastrichtse Universiteitsbibliotheek.

Dat blijkt uit een steekproef van het universiteitsblad Observant. Van de ondervraagden zegt 57 procent zich te storen aan de herrie die sommige studenten maken op een plek die toch rustig zou moeten zijn.

Bezet houden
Een andere bron van irritatie is het bezet houden van plekken of plaatsen reserveren voor anderen. Dat gebeurt dan door bijvoorbeeld een schrijfblok neer te leggen.

Strenger
Een deel van de ondervraagde studenten wil dat de directie van de Universiteitbibliotheek strenger optreedt tegen dit soort asociaal gedrag. Volgens de directie is dat makkelijker gezegd dan gedaan en zouden de studenten elkaar vooral zelf moeten aanspreken op misdragingen.

Het blad ondervroeg honderd studenten in beide vestigingen van de bibliotheek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

UM ziet niks in 'promotie-studenten'
UM stopt met geneeskundestudenten uit Saoedi-Arabië
Beurzen voor buitenlandse promovendi Maastricht
Maastricht een van meest internationale uni's ter wereld
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen