Overslaan en naar de inhoud gaan

Lawaai grote ergernis in bibliotheek Universiteit

Geplaatst opwoensdag 11 januari 2017 - 11:15

Lawaai is een grote bron van ergernis in de Maastrichtse Universiteitsbibliotheek.

Dat blijkt uit een steekproef van het universiteitsblad Observant. Van de ondervraagden zegt 57 procent zich te storen aan de herrie die sommige studenten maken op een plek die toch rustig zou moeten zijn.

Bezet houden
Een andere bron van irritatie is het bezet houden van plekken of plaatsen reserveren voor anderen. Dat gebeurt dan door bijvoorbeeld een schrijfblok neer te leggen.

Strenger
Een deel van de ondervraagde studenten wil dat de directie van de Universiteitbibliotheek strenger optreedt tegen dit soort asociaal gedrag. Volgens de directie is dat makkelijker gezegd dan gedaan en zouden de studenten elkaar vooral zelf moeten aanspreken op misdragingen.

Het blad ondervroeg honderd studenten in beide vestigingen van de bibliotheek.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

UM ziet niks in 'promotie-studenten'
UM stopt met geneeskundestudenten uit Saoedi-Arabië
Beurzen voor buitenlandse promovendi Maastricht
Maastricht een van meest internationale uni's ter wereld
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen