Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius Ziekenhuis stelt deel van geplande operaties uit

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2020 - 19:29

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond stelt een deel van geplande operaties uit en gaat meer bedden vrijmaken voor de opvang van patiënten met corona.

Dat maakte het ziekenhuis dinsdag bekend.

Spoedeisende hulp
De patiënten die nu langer op hun operatie moeten wachten, zullen een persoonlijk bericht ontvangen. "Wie geen bericht ontvangt, kan ervan uitgaan dat de ingreep gewoon doorgaat. Ook spoedeisende operaties worden uiteraard niet uitgesteld", zo laat een woordvoerder van het Laurentius Ziekenhuis weten.

Ook de bezoekersregeling wordt aangepast. Het ziekenhuis zal vanaf woensdag dagelijks nog slechts één bezoeker per coronapatiënt toelaten voor maximaal 30 minuten.

Veiligheid
De maatregelen hebben te maken met het toenemend aantal coronapatiënten, aldus het Laurentius. Het aantal bezoekers wordt ingeperkt om de drukte op de verpleegafdeling beter te kunnen beheersen en in het belang van de veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers. Het ziekenhuis vraagt mensen die te vroeg voor een afspraak zijn, in de auto te wachten. Dit om te voorkomen dat in het ziekenhuis te veel mensen bij elkaar komen.

In de verpleegafdeling van het ziekenhuis liggen momenteel elf patiënten met corona, op de ic liggen er nog eens drie.

Lees ook: Laurentius wacht niet op ministerie en betaalt zorgbonus uit

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen