Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius Ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 12:37

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt het Laurentius Ziekenhuis in Roermond onder verscherpt toezicht. Er is volgens de inspectie sprake van een 'kwetsbare bestuurlijke situatie'.

De raad van toezicht én de raad van bestuur van het Laurentius bestaan allebei uit slechts één persoon.

Meningsverschillen
Vorige maand trad de complete raad van toezicht af na meningsverschillen met het andere orgaan. Er werd geen overeenkomst bereikt over de werkwijze rondom het aantrekken van een tweede bestuurder.

Interim-voorzitter
Wim Grave werd aangesteld als interim-voorzitter van de raad van toezicht. Omdat die raad van toezicht in de gaten moet houden of het bestuur goed werk verricht, is het belangrijk dat de onafhankelijkheid van die eenkoppige raad gewaarborgd wordt, stelt de inspectie.

Lees ook: Nieuwe interim-voorzitter raad van toezicht Laurentius

Nauwlettend volgen
"Het is onbekend hoe lang deze kwetsbare situatie zal voortduren. De inspectie wil het herstel van een goed bestuur nauwlettend volgen en heeft daarom Laurentius onder verscherpt toezicht gesteld", aldus de inspectie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen