Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius Ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 12:37

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt het Laurentius Ziekenhuis in Roermond onder verscherpt toezicht. Er is volgens de inspectie sprake van een 'kwetsbare bestuurlijke situatie'.

De raad van toezicht én de raad van bestuur van het Laurentius bestaan allebei uit slechts één persoon.

Meningsverschillen
Vorige maand trad de complete raad van toezicht af na meningsverschillen met het andere orgaan. Er werd geen overeenkomst bereikt over de werkwijze rondom het aantrekken van een tweede bestuurder.

Interim-voorzitter
Wim Grave werd aangesteld als interim-voorzitter van de raad van toezicht. Omdat die raad van toezicht in de gaten moet houden of het bestuur goed werk verricht, is het belangrijk dat de onafhankelijkheid van die eenkoppige raad gewaarborgd wordt, stelt de inspectie.

Lees ook: Nieuwe interim-voorzitter raad van toezicht Laurentius

Nauwlettend volgen
"Het is onbekend hoe lang deze kwetsbare situatie zal voortduren. De inspectie wil het herstel van een goed bestuur nauwlettend volgen en heeft daarom Laurentius onder verscherpt toezicht gesteld", aldus de inspectie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen