Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius Ziekenhuis onder verscherpt toezicht gesteld

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 12:37

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt het Laurentius Ziekenhuis in Roermond onder verscherpt toezicht. Er is volgens de inspectie sprake van een 'kwetsbare bestuurlijke situatie'.

De raad van toezicht én de raad van bestuur van het Laurentius bestaan allebei uit slechts één persoon.

Meningsverschillen
Vorige maand trad de complete raad van toezicht af na meningsverschillen met het andere orgaan. Er werd geen overeenkomst bereikt over de werkwijze rondom het aantrekken van een tweede bestuurder.

Interim-voorzitter
Wim Grave werd aangesteld als interim-voorzitter van de raad van toezicht. Omdat die raad van toezicht in de gaten moet houden of het bestuur goed werk verricht, is het belangrijk dat de onafhankelijkheid van die eenkoppige raad gewaarborgd wordt, stelt de inspectie.

Lees ook: Nieuwe interim-voorzitter raad van toezicht Laurentius

Nauwlettend volgen
"Het is onbekend hoe lang deze kwetsbare situatie zal voortduren. De inspectie wil het herstel van een goed bestuur nauwlettend volgen en heeft daarom Laurentius onder verscherpt toezicht gesteld", aldus de inspectie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen