Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius wacht niet op ministerie en betaalt zorgbonus uit

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 20:11

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat het zorgpersoneel dat tijdens de eerste coronagolf in het ziekenhuis gewerkt heeft, de door de overheid beloofde zorgbonus alvast uitbetalen.

Dat laat het ziekenhuis maandagavond weten.

Duizend euro
Het gaat om een bedrag van duizend euro netto per medewerker. Het personeel krijgt de bonus uitbetaald met het salaris van de maand november. Het Laurentius loopt daarmee vooruit op het besluit van het ministerie van Volksgezondheid, dat de bonus nog niet officieel goedgekeurd heeft. "Als blijk van waardering voor ieders inspanning tijdens de eerste golf hebben we besloten om niet te wachten op de goedkeuring, maar de bonus alvast voor te schieten", laat de raad van bestuur weten in een mail aan het personeel.

Onaanvaardbare bureaucratie
Laurentius heeft de zorgbonus alvast aangevraagd bij het ministerie, maar vond het te lang duren voordat de overheid een besluit nam. "Maatschappelijk gezien vinden wij het onaanvaardbaar als door bureaucratie dit jaar onze medewerkers niet krijgen wat hen beloofd is", zegt bestuurder Karin Krol. "Daarbij komt dat we inmiddels vol in de tweede COVID-golf zitten en we wederom een groot beroep op onze medewerkers moeten doen. Een blijk van waardering is nu passender dan ooit."

Alle medewerkers
Het Roermondse ziekenhuis heeft de zorgbonus voor meer medewerkers aangevraagd dan er volgens de plannen van het ministerie in aanmerking voor komen.. Het Laurentius wil alle medewerkers en uitzendkrachten die in de periode van 1 maart tot 1 september een bijdrage hebben geleverd, de bonus uitbetalen, ongeacht of hun functie op de lijst van het ministerie vermeld staat.

Geen onderscheid
Krol verwacht dat het ministerie ook voor medewerkers die niet op de lijst staan, een vergoeding goedkeurt. "We hebben er alle vertrouwen in dat het ministerie van VWS de ingediende aanvraag zal honoreren. Er zijn zoveel meer medewerkers die een enorme extra inspanning hebben geleverd tijdens de eerste COVID-golf. We kunnen en willen geen onderscheid maken. Het is een teamprestatie en dat willen we op deze wijze waarderen", aldus Krol.

Eerder maakte ook het VieCuri-ziekenhuis in Venlo en Venray al bekend de zorgbonus uit te gaan betalen.

Lees ook: VieCuri schiet zorgbonus aan personeel zelf voor

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen