Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius Roermond koploper ziekenhuizentest

Geplaatst opwoensdag 18 februari 2015 - 14:08

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is als nummer één uit de bus gekomen in een financiële stresstest voor ziekenhuizen.

Dat blijkt uit een onderzoek van accountants- en adviesbureau BDO, dat woensdag gepubliceerd is.

Laurentius
De jaarrekening over 2013 van 74 ziekenhuizen werd door BDO onder de loep genomen. Het gaat om de meest recente periode waarover zoveel cijfers bekend zijn. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond krijgt een 10 van het accountansbureau. Ook in 2012 kreeg het ziekenhuis al dat cijfer.

Atrium/Orbis
Het Atrium Medisch Centrum in Heerlen staat op plek vijf en krijgt ook een 10 in het rapport van BDO. Het ziekenhuis is op 1 januari gefuseerd met het Orbis Medisch Centrum in Geleen, dat staat op de 70e plaats met een 4.

Gevarenzone
BDO kwam tot een rapportcijfer door het complete financiële reilen en zeilen van de ziekenhuizen tegen het licht te houden. Uit het onderzoek blijkt dat één op de vijf ziekenhuizen financieel in de gevarenzone verkeert. Daarbij gaat het opvallend vaak om relatief kleine ziekenhuizen. Die blijken vaak sterk afhankelijk van zogenoemde transitiebaten. Dat is een tijdelijke compensatie die ziekenhuizen krijgen vanwege de nieuwe financiering van de gezondheidszorg.

Kamervragen
De ChristenUnie heeft inmiddels Kamervragen gesteld aan minister Edith Schippers. De partij wil onder meer weten waarom kleine ziekenhuizen vaker financiële problemen hebben dan grotere instellingen.

Bekijk hier het hele onderzoek van BDO Branchegroep Zorg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ziekenhuis zorg operatie gezondheid dokter
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep
'Fusie Orbis-Atrium: geen besparing maar kostenstijging'
Gezondheidszorg Dokter
‘Gestrafte’ verpleger uit Roermond nog in BIG-register
Kritiek op verdwijning specialismen uit Atrium houdt aan
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen