Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius gaat niet fuseren met VieCuri

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 12:27

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat niet fuseren met het VieCuri Medisch Centrum. Dat is het resultaat van een bezinningsperiode van het ziekenhuis.

Laurentius gaat wel een nieuwe strategische koers uitzetten voor de komende vijf jaar.

Samenwerking
Laurentius heeft de afgelopen maanden gekeken naar een mogelijke fusie met VieCuri, dat ziekenhuizen in Venlo en Venray heeft. Volgens het ziekenhuis is de beslissing genomen op basis van nader onderzoek, adviezen van de raad van bestuur, regionale ontwikkelingen, het Hoofdlijnenakkoord en de ontwikkeling en effecten rondom de coronacrisis in de zorg. Nu dat allemaal is geanalyseerd heeft Laurentius besloten het besluit over de voorgenomen fusie in te trekken. De focus wordt gelegd op samenwerking in de regio met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, GGD en ziekenhuizen. VieCuri blijft wel de voorkeurspartner voor ziekenhuissamenwerking, aldus Laurentius.

Scenario's
Marja Weijers en Theo Bos van de Raad van Bestuur van Laurentius laten weten: “Wij hebben in onze bezinningsperiode gestreefd naar objectieve beeldvorming van alle mogelijke scenario’s, zodat de beste keuze gemaakt kan worden voor de toekomst. Onze conclusie is dat alleen door intensief samen te werken en bereid te zijn nieuwe paden te bewandelen, er passende zorg geleverd kan worden. Daarnaast is de afgelopen periode door de coronapandemie het zorglandschap veranderd."

Teleurgesteld
VieCuri laat weten teleurgesteld te zijn over het besluit van Laurentius: "VieCuri was, na jarenlange gezamenlijkheid, niet betrokken bij de alternatieve planvorming en kent alleen de nu naar buiten gekomen conclusie. VieCuri betreurt het besluit van Laurentius zeer." VieCuri laat verder weten op eigen kracht onverminderd door te gaan met het leveren 'kwalitatief hoogwaarde zorg' in de regio Noord- en Midden-Limburg. Verder zal VieCuri de komende maanden alternatieven onderzoeken voor de fusie met Laurentius.

Nieuwe koers
Laurentius wil voor de periode 2021-2025 een nieuwe strategische koers uitzetten. De samenwerking tussen de ziekenhuizen in Midden-Limburg, het verder verkennen en ontwikkelen van samenwerking met tweede en derde lijn organisaties en het aangaan van langlopende contracten met zorgverzekeraars worden de belangrijkste doelen van het Roermondse ziekenhuis. Volgens de Raad van Bestuur is de continuïteit van medisch specialistische zorg voor de inwoners van Midden-Limburg de komende jaren het beste gewaarborgd.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen