Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius gaat niet fuseren met VieCuri

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2020 - 12:27

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat niet fuseren met het VieCuri Medisch Centrum. Dat is het resultaat van een bezinningsperiode van het ziekenhuis.

Laurentius gaat wel een nieuwe strategische koers uitzetten voor de komende vijf jaar.

Samenwerking
Laurentius heeft de afgelopen maanden gekeken naar een mogelijke fusie met VieCuri, dat ziekenhuizen in Venlo en Venray heeft. Volgens het ziekenhuis is de beslissing genomen op basis van nader onderzoek, adviezen van de raad van bestuur, regionale ontwikkelingen, het Hoofdlijnenakkoord en de ontwikkeling en effecten rondom de coronacrisis in de zorg. Nu dat allemaal is geanalyseerd heeft Laurentius besloten het besluit over de voorgenomen fusie in te trekken. De focus wordt gelegd op samenwerking in de regio met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, GGD en ziekenhuizen. VieCuri blijft wel de voorkeurspartner voor ziekenhuissamenwerking, aldus Laurentius.

Scenario's
Marja Weijers en Theo Bos van de Raad van Bestuur van Laurentius laten weten: “Wij hebben in onze bezinningsperiode gestreefd naar objectieve beeldvorming van alle mogelijke scenario’s, zodat de beste keuze gemaakt kan worden voor de toekomst. Onze conclusie is dat alleen door intensief samen te werken en bereid te zijn nieuwe paden te bewandelen, er passende zorg geleverd kan worden. Daarnaast is de afgelopen periode door de coronapandemie het zorglandschap veranderd."

Teleurgesteld
VieCuri laat weten teleurgesteld te zijn over het besluit van Laurentius: "VieCuri was, na jarenlange gezamenlijkheid, niet betrokken bij de alternatieve planvorming en kent alleen de nu naar buiten gekomen conclusie. VieCuri betreurt het besluit van Laurentius zeer." VieCuri laat verder weten op eigen kracht onverminderd door te gaan met het leveren 'kwalitatief hoogwaarde zorg' in de regio Noord- en Midden-Limburg. Verder zal VieCuri de komende maanden alternatieven onderzoeken voor de fusie met Laurentius.

Nieuwe koers
Laurentius wil voor de periode 2021-2025 een nieuwe strategische koers uitzetten. De samenwerking tussen de ziekenhuizen in Midden-Limburg, het verder verkennen en ontwikkelen van samenwerking met tweede en derde lijn organisaties en het aangaan van langlopende contracten met zorgverzekeraars worden de belangrijkste doelen van het Roermondse ziekenhuis. Volgens de Raad van Bestuur is de continuïteit van medisch specialistische zorg voor de inwoners van Midden-Limburg de komende jaren het beste gewaarborgd.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen