Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius beste ziekenhuis van Nederland

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 9:10

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is het beste ziekenhuis van Nederland.

Dat blijkt uit de jaarlijkse ziekenhuistest van weekblad Elsevier.

Hoogste score
Het Laurentius kreeg de hoogste score op alle onderdelen waarnaar gekeken werd. Het Roermondse ziekenhuis deelt de eerste plaats met het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Elsevier legde de Nederlandse ziekenhuizen langs ruim 550 criteria, zoals patiëntgerichtheid, veiligheid rondom behandelingen en efficiëntie van de zorg.

L1

Drie van de vier punten
Laurentius kreeg een betere beoordeling dan vorig jaar, toen het nog een score van drie op de vier kreeg. Dit jaar is het Roermondse ziekenhuis het enige in Limburg met vier punten. De ziekenhuizen in Heerlen, Sittard, Venlo en Weert werden beoordeeld met drie punten. Daarvan heeft alleen het Viecuri in Venlo zich verbeterd ten opzichte van vorig jaar, toen het nog met een twee werd beoordeeld.

Maastricht UMC+
De academische ziekenhuizen komen uit het onderzoek als slechtste naar voren. Het Maastricht UMC+ moet het stellen met slechts één punt, eentje minder dan vorig jaar. Ook de overige academische ziekenhuizen in Nederland komen niet hoger dan een twee.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen