Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurentius beste ziekenhuis van Nederland

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 9:10

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is het beste ziekenhuis van Nederland.

Dat blijkt uit de jaarlijkse ziekenhuistest van weekblad Elsevier.

Hoogste score
Het Laurentius kreeg de hoogste score op alle onderdelen waarnaar gekeken werd. Het Roermondse ziekenhuis deelt de eerste plaats met het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Elsevier legde de Nederlandse ziekenhuizen langs ruim 550 criteria, zoals patiëntgerichtheid, veiligheid rondom behandelingen en efficiëntie van de zorg.

L1

Drie van de vier punten
Laurentius kreeg een betere beoordeling dan vorig jaar, toen het nog een score van drie op de vier kreeg. Dit jaar is het Roermondse ziekenhuis het enige in Limburg met vier punten. De ziekenhuizen in Heerlen, Sittard, Venlo en Weert werden beoordeeld met drie punten. Daarvan heeft alleen het Viecuri in Venlo zich verbeterd ten opzichte van vorig jaar, toen het nog met een twee werd beoordeeld.

Maastricht UMC+
De academische ziekenhuizen komen uit het onderzoek als slechtste naar voren. Het Maastricht UMC+ moet het stellen met slechts één punt, eentje minder dan vorig jaar. Ook de overige academische ziekenhuizen in Nederland komen niet hoger dan een twee.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen