operatie, chirurg, opereren, ziekenhuis, zorg, gezondheidszorg, ingreep (stock)

Zo gaan de Limburgse ziekenhuizen uitgestelde zorg inhalen

De Limburgse ziekenhuizen zijn bezig met een inhaalslag van de uitgestelde zorg of hebben hiervoor een plan. In maart werd duidelijk dat er een achterstand van duizenden operaties is door corona.

Dokter, arts, ziekenhuis, gebroken arm, eerste hulp
Meer botbreuken op eerste hulp door winters weer

Door het winterse weer met sneeuw en gladheid is het de afgelopen dagen drukker geweest op de spoedeisende hulp van de Limburgse ziekenhuizen. Er komen veel mensen langs met botbreuken.

Ziekenhuis, ziekenhuisgang zonder mensen, ziekenhuisbed (stock) _HD
Limburgse ziekenhuizen 'verrast' door staken niet-acute zorg

De Limburgse ziekenhuizen zijn verrast over de berichtgeving rondom het stilleggen van de niet-acute zorg. Dat valt te lezen op de websites van de Limburgse ziekenhuizen.

Duizendste bevalling 2020 in Laurentius (24 nov 2020)
Laurentius viert mijlpaal met duizendste bevalling

Het Laurentius ziekenhuis in Roermond viert een bijzondere mijlpaal. Maandag vond er de duizendste bevalling van het jaar plaats.

Zorgpersoneel
Ziekteverzuim ziekenhuispersoneel hoger door corona

In bijna alle Limburgse ziekenhuizen is het ziekteverzuim onder het personeel hoger dan normaal.

Haagse afzender op poederbrief Laurentius
Politie geeft foto poederbrief vrij met Haagse afzender

De poederbrieven die de afgelopen week op zo'n twintig plaatsen in Nederland opdoken, waaronder bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, hebben een Haagse afzender.

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond
Elsevier: Laurentius en Zuyderland zijn beste ziekenhuizen

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en de Zuyderland-ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen horen bij de dertien beste ziekenhuizen van Nederland. Dat zegt weekblad Elsevier.

Zuyderland-ziekenhuis Heerlen en Sittard ziekenhuis
'Tientallen' patiënten overgeplaatst door ict-storing

Zuyderland heeft de afgelopen dagen door een ict-storing 'tientallen' patiënten overgebracht naar de ziekenhuizen van MUMC+ in Maastricht en Laurentius in Roermond. Een beschadigde glasvezelkabel is de oorzaak geweest van de ict-storing bij de Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen.

Laurentius ziekenhuis Roermond
Laurentius Ziekenhuis stelt deel van geplande operaties uit

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond stelt een deel van geplande operaties uit en gaat meer bedden vrijmaken voor de opvang van patiënten met corona.

Laurentius Ziekenhuis Roermond
Laurentius wacht niet op ministerie en betaalt zorgbonus uit

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond gaat het zorgpersoneel dat tijdens de eerste coronagolf in het ziekenhuis gewerkt heeft, de door de overheid beloofde zorgbonus alvast uitbetalen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten