Overslaan en naar de inhoud gaan

Laurens ten Dam keert terug in peloton

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 9:19

Wielrenner Laurens ten Dam keert woensdag bij de Waalse Pijl terug in het peloton.

De 34-jarige Maastrichtse coureur van LottoNL-Jumbo maakt, net als ploeggenoot Robert Gesink, zijn rentree in de Belgische heuvelklassieker.

Vier gebroken ribben
Ten Dam liep eind maart in de Ronde van Catalonië bij een valpartij vier gebroken ribben op en stond sindsdien aan de kant.

Zoontje in het ziekenhuis
Zijn ploeggenoot Gesink keert na twee maanden afwezigheid terug in het peloton. De klimmer uit Varsseveld stapte half februari af in de Ronde van de Algarve omdat zijn pasgeboren zoontje in het ziekenhuis was opgenomen. Daarna kreeg hij ook nog te maken met knieklachten. "Ik ben blij dat Robert terug is", zei ploegleider Merijn Zeeman dinsdag. "Hij gaat kilometers maken en zijn seizoen écht beginnen."

Eerste overwinning
Wilco Kelderman en de Duitser Paul Martens zijn woensdag de kopmannen van LottoNL-Jumbo, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van dit seizoen. "We zijn hard aan het werk om de weg omhoog te vinden en daar hoort een bepaalde manier van koersen bij", aldus Zeeman.

"Zondag heb ik tijdens de Amstel Gold Race bemoedigende dingen gezien, we hebben attractief gekoerst. Het gaat echter om de resultaten en die vielen zondag tegen, maar we moeten blijven strijden. Dan komen er uiteindelijk resultaten, daarvan ben ik overtuigd."

Waalse Pijl
In de Waalse Pijl wil de Nederlandse equipe, die verder bestaat uit Tom Leezer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman en Mike Teunissen, proberen Kelderman en Martens voorin af te zetten aan de voet van de beruchte Muur van Hoei. Vorig jaar kwam de Spanjaard Alejandro Valverde als eerste boven op de slotklim. "Ik ga voor een mooie uitslag", zegt Kelderman.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Laurens ten Dam in Tourselectie LottoNL-Jumbo
Mike Teunissen wil kansen grijpen in eerste Vuelta
ANP
Laurens ten Dam is rond met nieuwe ploeg
UCI keurt gele trui van wielerploeg LottoNL-Jumbo af
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen