Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Metaal verdwijnt na 83 jaar uit Kerkrade

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 14:37

Laura Metaal Eygelshoven is failliet verklaard. Het bedrijf had het faillissement zelf aangevraagd, omdat 'onvoldoende werd bereikt op de markten van de belangrijkste producten', staat in een verklaring.

Door het faillissement verliezen 61 werknemers hun baan. Het is niet duidelijk of zij kans maken op werk in de zustervestigingen in Maastricht of Beverwijk.

Lange geschiedenis
Laura Metaal is een bedrijf dat een lange geschiedenis heeft in Kerkrade. Het bedrijf werd in 1937 opgericht onder de naam N.V. IJzerwerk Hollander, destijds nog in Spekholzerheide. Een van de activiteiten was dat het bedrijf schroot inkocht dat afkomstig is uit de mijngebieden in ons land en België. Dat werd vervolgens verkocht aan de staalfabrieken van Hoogovens. Maar er werden ook zelf producten gemaakt die werden afgezet in Zwitserland en Frankrijk voor de mijn- en tunnelindustrie.

In 1968 werd het bedrijf overgenomen door Laura & Vereeniging, samen met Hoogovens. De naam veranderde toen in Laura Metaal. Enkele jaren later verkaste het uitdijende bedrijf naar Eygelshoven. Laura Metaal produceerde op dat moment onder andere vangrails en zeecontainers.

Uitbreiding
Het bedrijf bleef uitbreiden: in 1987 werd een vestiging geopend in Maastricht en zes jaar later werd Staalcenter Roermond overgenomen. In 1995 kregen de vestigingen in Kerkrade en Maastricht een andere naam: respectievelijk Laura Metaal Eygelshoven en Laura Staalcenter Maastricht. De vestiging in Maastricht opende een tweede locatie in Beverwijk. De afgelopen jaren heeft het bedrijf flink geïnvesteerd, met name in de Maastrichtse tak.

Het huidige faillissement geldt alleen voor de vestiging in Kerkrade. Het bedrijf kon nog niet aangeven wat er met de bedrijfslocatie in Eygelshoven gaat gebeuren.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen