Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Hoogeveen wil via EK ticket Tokyo verdienen

Geplaatst opdinsdag 13 augustus 2019 - 8:12

De 24-jarige Amazone Laura Hoogeveen uit Weert is geselecteerd voor het EK eventing. Dat wordt van 28 augustus tot en met 1 september gehouden in het Duitse Luhmühlen.

Het EK is voor de eventingruiters belangrijk omdat het de laatste mogelijkheid is om zich als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Beste twee landen
Om een ticket te bemachtigen, moet het team op het EK bij de beste twee landen eindigen die nog niet gekwalificeerd zijn voor Tokyo. De concurrentie komt van België, Zweden, Italië, Zwitserland en Spanje; landen die stuk voor stuk een sterk team op de been lijken te brengen.

FEI Nations Cup
Mocht kwalificatie via het EK niet lukken, dan is er nog één optie: Er wordt nog een ticket weggeven. Dit startbewijs gaat naar het beste nog niet geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup serie 2019. In dit klassement staat Nederland na vijf van de zeven wedstrijden op de vierde plaats.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen